ДГ "Слънце" - град Левски
За бъдещето на Вашите деца

Седмица на гората в ДГ „Слънце“, град Левски

От днес до 7 април по традиция се провежда Седмицата на гората.

В дворните пространства на ДГ „Слънце“, град Левски, филиалните сгради на учебното заведение в гр. Левски и с. Асеновци, бяха засадени дръвчета от вида липа и акация. 

В процеса на работа децата научиха от своите учители, че гората е част от нашата история и без нея сме като дърво без корен. Днес във века на глобализацията, изправени пред икономически предизвикателства и климатични промени, повече от всичко трябва да ценим горското богатство на страната ни и да работим за неговото устойчиво развитие и стопанисване.

Тази година Седмицата на гората се провежда под мотото „Гората е живот… и обща отговорност“, което бе предложено от участниците в анкета, организирана от Изпълнителната агенция по горите и това показва отговорността на обществото за опазването на българските гори.

Седмицата на гората заслужава съпричастността на цялото ни общество. Важно е да предадем любовта към природата на децата, защото те са тези, на които ще завещаем опазването на горите. Когато децата виждат любов и грижа, с която се отнасяме към листенцата, цветенцата, дърветата, птичките, пчеличките и всичко живо около нас, няма как зрънцето на любовта да не покълне и в тях.