ДГ "Слънце" - град Левски
За бъдещето на Вашите деца

ФОНДАЦИЯ „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ В ДГ „СЛЪНЦЕ“, ГР. ЛЕВСКИ

В края на месец май 2024 година в рамките на два поредни дни в ДГ „Слънце“, гр. Левски, гостува Фондация „Четири лапи“ - международна организация за защита на животните. Събитието предизвика голяма радост и вълнение за всички деца в детската градина. Специални наши гости бяха представители на фондацията Ани Рикова - треньор на куче Смайли, и Петя Радкова - треньор на куче Кая. Четириногите приятели Смайли и Кая са сертифицирани кучета-терапевти и бяха много дружелюбни към децата. Малчуганите имаха възможността да им се порадват, да ги погалят и да се снимат с тях. Чрез игри и интересни беседи, малките любознайковци се запознаха с темата за отговорното отглеждане на домашни любимци и нуждата от грижа за бездомните животни, които са част от основната мисия, визия и стратегия на Фондация „Четири лапи“ в рамките на проект „Животни помагат на хората“.

Децата от всички възрастови групи се забавляваха с уменията на Смайли и Кая да изпълняват упражнения и да следват указанията на своите треньори.  Те бяха поканени да влязат в ролята на треньори на кучета и се справиха много добре. Имаше изненади, забавления и подаръци. В двора на детската градина бе подредена и тематична изложба „За животните с любов“, в която децата от група „Мики Маус“ представиха рисунки и макети на домашни любимци пресъздадени у дома и в детската градина.  

Специално за децата от група „Мики Маус“, представителите на фондацията връчиха грамоти „Приятел на животните“, книга „Близо до животните“ и енциклопедия за животните. Подаръци получиха и децата от другите възрастови групи. В края на срещата възпитаниците на ДГ „Слънце“, град Левски, си пожелаха отново да се срещнат с новите четириноги приятели и техните прекрасни треньори.

Посещението на Фондация „Четири лапи“ е отличителна награда за трета подготвителна група „Мики Маус“ във връзка с вътрешно-образователен проект „За животните с любов“, осъществен в сътрудничество с деца, родители и учители. Реализираните проектни дейности са високо оценени и доказват хуманното отношение на нашите добри деца, подкрепяни от родители и учители. Поздравления и награди получиха и педагозите на групата г-жа Алиева и г-жа Иванова. Фондацията изказа специални благодарности и адмирации за цялостната дейност насочена към възпитаване на децата в грижа и любов към животни.

Щастливи сме, че успяхме да доставим на децата едно вълнуващо събитие с позитивен характер. Организатор и координатор на инициативата и проекта е Севдие Алиева, ст. учител в ДГ „Слънце“, гр. Левски.