ДГ "Слънце" - град Левски
За бъдещето на Вашите деца

ЕВРОПЕЙСКА ИНИЦИАТИВА ЗА ПРОГРАМИРАНЕ И КОДИРАНЕ В ГРУПА „МИКИ МАУС”

Децата от група „Мики Маус” се включиха в инициатива „Европейска седмица на програмирането“, която се проведи от 7 до 22 октомври 2023 г., чиято цел е да интегрира кодирането, математическото мислене и цифровата грамотност в образователните институции. По забавен и ангажиращ начин малките любознайковци осъществиха различни интерактивни активности в дейност по избор и в образователните направления. Забавното кодиране и програмиране под форма на игри, развива фините двигателни умения, визуалното възприятие, креативността, логическото мислене и сръчността на подрастващите

Събитието бе регистрирано и координирано от ст. учител Севдие Алиева в платформата на https://codeweek.eu/. В изнесена виртуална Padlet стена бяха отразени разнообразни моменти на децата от група „Мики Маус“ към ДГ „Слънце“, гр. Левски, както и на други партньори от страната: „ ДГ „Щастливо детство“, град Плевен – група „Пчелички“ и  ДГ „Ален Мак“,  гр. Г. Оряховица – група „Пчеличката Мая“.

За участието и отличното представяне в инициативата „Седмица на кода ЕС 2023“, децата и учителите получиха сертификати за това, че са допринесли активно за успеха на #EUCodeWeek .

Усвояването на програмирането ни помага да разбираме бързо променящия се заобикалящ ни свят, да научим повече за начина на работа на технологиите и да развиваме умения и възможности, за да проучваме нови идеи и да създаваме иновации. Умението да програмираме, да разчитаме код ни дава предимство в дигиталния свят на XXI век, защото БЪДЕЩЕТО Е КОД!