ДГ "Слънце" - град Левски
За бъдещето на Вашите деца

Екипът на ДГ „Слънце“ гр. Левски отбеляза 18 март – Световния ден на рециклирането

Екипът на ДГ „Слънце“ гр. Левски отбеляза 18 март – Световния ден на рециклирането, като се включи с дейности, посветени на нуждата от намаляване на отпадъците и тяхното рециклиране. Организатор на Месец на рециклирането е сдружение BG Бъди активен, с подкрепата на Кока Кола и партньори Асоциация на производителите на безалкохолни напитки в България, ЕКОПАК България АД и Национално сдружение на общините в Република България - НСОРБ. Дейностите са част от кампанията „Искам да съм полезен...Рециклирай ме!".

Световният ден на рециклирането е инициатива, насочена към градовете и включва детски градини, училища, фирми, организации и единици хора, които са насочени и демонстрират различни начини да се рециклират ежедневни отпадъци.

И тази година инициативата за рециклиране насърчи деца и учители да погледнат боклука в нова светлина. Децата научиха в процеса на работа, че има няколко начина за рециклиране, които позволяват някои материали да се използват многократно. Беше наблегнато на факта, че рециклирането е полезно за хората и за околната среда, защото намалява енергията, която използваме, подобрява качеството на водата и въздуха, които дишаме, и се бори с изменението на климата. Също така намалява използването на нови суровини за създаване на нови продукти —  спестява пари и природни ресурси.

В процеса на работа децата изработиха мартенички и цветя за засаждане, картички и много други интересни продукти.

Всички деца и учители, които участваха в инициативата се обединиха около идеята, че боклукът трябва грамотно да се използва, а по-добре да се преработва, давайки на вече използваните суровини втори живот, и напомниха,че природата може без човека, но човекът не може без природата.